Kwaliteitsregister

Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Als MfN-Registermediator voldoe ik aan de strenge kwaliteitseisen van het Nederlands Mediation Instituut (NMI), wat onderdeel uitmaakt van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Ik ben geaccrediteerd familiemediator en heb de specialisatieopleiding Arbeids- en organisatiemediation en Mediation in strafzaken met goed resultaat behaald. Ik volg met regelmaat aanvullende verdiepingscursussen en seminars op deze gebieden.

Iedereen kan zich mediator noemen, maar de titel MfN-Registermediator is beschermd.
Het MfN Register stelt strikte eisen aan de aangesloten mediators op het gebied van opleiding, ervaring, bijscholing (permanente educatie) en intervisie.
Daarnaast zijn MfN-Registermediators verplicht om te werken volgens bepaalde modellen en reglementen en bovendien gebonden aan een klacht- en tuchtregeling.

Via onderstaande links kunt u de diverse reglementen bekijken.

Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv)

Als mediator ben ik aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).
De NMv is er voor professionals in mediation. Mensen voor wie mediation een vak is, die zich continu verder willen ontwikkelen en bijdragen aan het bekend maken van mediation als dé manier om conflicten op te lossen. De NMv zet in op een sterke positie van de mediator, een beroepsvereniging die mediators verder brengt in hun praktijk, kwaliteit en vakgebied. Voor mediations van hoogwaardige kwaliteit en voor een grotere mediationmarkt. Daarnaast waakt de NMv over de kwaliteit van de aangesloten leden en helpt de cliënt bij het vinden van de juiste mediator voor zijn geschil.

Beroepsregister LVV-registervertrouwenspersonen

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen.
De LVV-gecertificeerde vertrouwenspersoon wordt opgenomen in het beroepsregister. In dit register kunt u controleren of een persoon nog aan de eisen van de certificatieregeling voldoet.
Het beroepsregister staat op de website van Hobéon SKO.

Raad voor Rechtsbijstand (RvR)

Ik ben ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen een bijdrage in de mediationkosten kunnen krijgen.